Nešto o nama

Proizvodimo isključivo po mjeri sve vrste obuće

Obuća se proivodi samo od prirodnih materijala i na tradiciski način tj. ručno. Izrađujemo i najzahtjevnije vrste obuće, kod težih deformacija stopala.

Ortopedija Ideal posvetila je veliku pažnju izradi  muških, ženskih i dječijih cipela kako pri samoj izradi tako i po velikom izboru modela.Cipele možete izabrati iz naše ponude ali isto tako izrađujemo i cipele po donešenom modelu,uz mogućnost izmjene na samom modelu.U ugodnom i klimatiziranom prostoru našeg salona cipela,ljubazno osoblje pomoći će vam da izaberete cipele za sebe. Nakon izbora modela i boje uzima se otisak stopala,dogovara termin izrade i dolaska na probu, a rok same izrade je 6-7 dana. Ortopedske cipele izrađujemo od prirodnih materijala, gornjište od kvalitetne teleće kože, koja se zbog elastične strukture dodatno prilagođava stopalu, a podstava natur ovčija. Donjište se ovisno od zahtjeva doktora i namjene izrađuje od vegetabil đona, mikro gume itd. Našim cijenjenim korisnicima cipele isključivo izrađujemo individualno po mjeri uvažavajući zahtjeve doktora specijalista ortopeda i zahtjeve korisnika model, boja itd. ili obućarskim metrom ( ključne izmjere stopala)..

Naša iskustva

Ortopedske cipele za djecu i odrasle propisuje doktor - specijalista fizijatar medicine i ortoped na osnovu kliničkog pregleda.

Ortopedske cipele su specijalno dizajnirana i po mjeri pacijenta (individualnom otisku stopala) izrađena medicinska obuća koja se primjenjuje kod bolesti ili deformiteta stopala, kod kojih pacijenti ne mogu da koriste konfekcijsku obuću. Njihova upotreba može da ima preventivnu i suportivnu, ali i terapijsku svrhu i kao takve su neizostavna karika u konzervativnom tretmanu određenih stanja. Značajno je naglasiti da ortopedske cipele treba da budu individualno dizajnirane i izrađene, sa ciljem da budu funkcionalne u skladu sa potrebama osobe koja ih nosi, da pružaju adekvatnu podršku tabanskom svodu, da se prilagode obliku stopala, koriguju deformitete, da pruže komfor pri nošenju, ali i da zadovoljavaju estetske zahtjeve u skladu sa mogućnostima. Idealna ortopedska cipela treba da omogući normalan hod time što će deformisano stopalo funkcionalno približiti normalnom. Upravo zbog toga treba insistirati na individualnoj izradi, koja je praktično nemoguća bez uzimanja mjera!


Pitajte sve što vas zanima

Reservation form submitted! We will be in touch soon.
Name
Email:
phone:
phone:
Comment*